Правозащитната организация Амнести Интернешънъл разкритикува Запада за прилагане на двойни стандарти.

...
Правозащитната организация Амнести Интернешънъл разкритикува Запада за прилагане на двойни стандарти.
Коментари Харесай

Амнести Интернешънъл обвинява Запада в двоен морал

Правозащитната организация " Амнести Интернешънъл "  разкритикува Запада за използване на двойни стандарти. Според годишния отчет на организацията решителната реакция на Запада против съветската експанзия в Украйна е в " изострен контрастност с неоправдателната липса на смислени ограничения против съществени нарушавания от страна на някои от нейните съдружници, в това число Израел, Саудитска Арабия и Египет ". 

Руската инвазия против Украйна е " отблъскващ образец "  за това, което може да се случи, когато страните повярват, че могат да нарушават интернационалното право и човешките права без последствия, съобщи генералната секретарка на организацията Агнес Каламар, представена от АРД. 

Мерките против Русия могат да послужат за пример на други извършители

Реакциите против нашествието демонстрираха какво може да се направи, стига да има политическа воля. Тези ограничения със строги наказания би трябвало да бъдат образец за справяне с други нарушавания на човешките права, добави тя.

Но Западът ползва двойни стандарти, написа " Амнести Интернешънъл ". Те разрешават на Китай, Египет и Саудитска Арабия да вземем за пример да заобикалят рецензиите за нарушаването на човешки права. Двойните стандарти и несъответстващите реакции на нарушаванията на човешките права водят до безотговорност и неустойчивост по света, акцентират от организацията. 

Примерът с украинските бежанци е позитивен

Бягство от войната: поданици на украинския град Ирпен го напускатСнимка: Wolfgang Schwan/AA/picture alliance

Генералният секретар на " Амнести "  в Германия Маркус Беко съобщи, че тези, които претендират и упорстват за спазването на правата на индивида в други страни, би трябвало първо да погледнат себе си. Той похвали Германия за това, че е приела повече от един милион бежанци от Украйна. Но да им се даде протекция значи също по този начин да се обезпечат запаси, с цел да се подсигурява, че те са добре обезпечени и могат сполучливо да бъдат интегрирани в обществото. За да се реализира това, счита той, общините би трябвало да получат дълготрайна поддръжка от федералното държавно управление.

Беко счита, че методът към украинските бежанци в Европа може да бъде оценен като положителен, само че същото не важи за бягащите от други страни. Над 103 милиона души по света се нуждаят от леговище, показват от " Амнести Интернешънъл "  - 20 милиона повече спрямо 2021 година, което е безспорен връх. 

Ръст на репресиите против протестиращи

 отбелязва и друга тревожна наклонност - растеж на непозволеното принуждение по отношение на протестиращи. Такова е регистрирано в 85 от 156-те страни, които организацията следи. В 35 от тях против стачкуващи се насочват оръжия, а в 33 страни има и убити. В 79 страни са регистрирани случайни арести на деятели, в 29 правото на кротичък митинг е лимитирано. 

Маркус Беко е общоприет секретар на " Амнести Интернешънъл " -ГерманияСнимка: AI Deutschland

Ситуацията е изключително тревожна в Иран, казва Беко. От началото на митингите там през септември предходната година са задържани към 22 000 души. Много от тях са били измъчвани и измъчвани в пандизите.

" Смелостта и упоритостта на хората в Иран и Грузия е впечатляваща "

" През 2022 година повече хора по света са търсели протекция от всеки път. В същото време милиони излязоха на улицата в отбрана на своите права. Хората бягат и стачкуват, тъй като животът им е заплашен, тъй като са потиснати, преследвани и лишени от права, или пък тъй като човешките им права са нарушени ", споделя Маркус Беко пред Дъждовни води. 

Някои процеси обаче са обнадеждаващи, показва той. " Смелостта и упоритостта на хората, които излизат по улиците в името на свободата и справедливостта в Иран, Перу, Грузия и другаде, са впечатляващи. Положително развиване е и фактът, че страните одобриха милиони бежанци от Украйна без администрация ", добавя Беко. " Освен това с следствието на нарушаванията на правата на индивида в Сирия, Мианмар, Украйна и Иран интернационалната общественост демонстрира, че желае да потърси отговорност от отговорните. "

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР